Orminge Karneval
+

Jack Moy

Med flera miljoner streams på Spotify, rotationer på flertalet radiokanaler världen över, framträdanden i Sveriges Television på bästa sändningstid och ungdomar som framför ”Hummingbird” på skolavslutningarna. I en tid som domineras av datagenererad DJ-musik har den britt/svenske artisten Jack Moy lyckats skapa en egen plats i musikvimlet.

Jack Moy släppte sitt debutalbum ”All Alone On A Monday” på eget label 2014. Sedan dess har han haft lyckad distribution både på mediala kanaler så som Youtube, Spotify och iTunes men även i flertalet radiokanaler samt i livesändningar på TV.
Genom åren har Jack Moy lyckats skapa sig ett melodiöst och omisskänneligt sound med starka influenser från folkpop och indierock. Jack’s katalog består av spår med genuina låttexter som kantas av Jack Moys säregna och hesa röst, lekfulla gitarrsolon och en detaljrikedom som vid flertalet tillfällen har gett utnämnande som Sveriges första motsvarighet till Mumford & Suns och The Lumineers.

Jack är aktuell med inspelning av nytt album och släppte nyligen första singeln ”White Trash Lucky” från kommande album. Under hösten fortsätter Jack att släppa nytt material följt av spelningar runt om i landet.Jack Moy spelar på

Orminge Karneval lördag den 26 maj, kl.18.20