Orminge Karneval
+

Kalle Baah

Låten ”She’s Gone” med Bob Marley spelades på Radio Luxenburg i slutet av sjuttitalet vilket förändra tillvaron för Pelle Johansson, Skärblacka och Sverige. Rockuz som bandet hette från början ändrades till ”Reggaenal orkestern” för att därefter byta till det nu välkända namnet ”Kalle Baah”.
Bandet består av medlemmar: Jocke Salinder – Bas, Janne Karlsson – trummor, Pelle Johansson – sång och gitarr , Ricky Johansson – sång och gitarr (Pelles bror, red.anm.), Petter Rylen – kongas, Lasse ”Mölle” Mölgård – orgel och sång, sologitarrist Mika Selander och en blåsare Sverker Ydén.

Var de än spelar förföljdes bandet av en liten svans som kallade sig Kalle Baah rebellerna. Rollen för Kalle Baah som reggae ambassadörer inte bara i Skärblacka men Sverige i helhet var inte underskattad. Bandet fann sina rötter och identitet i musiken och texterna av Bob Marley men man kopierade aldrig den jamaicanska stilen. Istället skapade man sin egen stil som reggae rebeller i Skärblacka. Huset ”Red Hut” där Kalle Baah har sin egna replokal, studio, möteslokal m.m. är ett vattenhål för musiker och artister. Med skivorna Blacka Rasta, Natural, Soon come, Bråda dagar, En samling i ryggen, hälsar vi Östergötlands stolthet välkommen till Orminge Karneval, lördag den 26 maj.