Orminge Karneval
+

Shine on like a Star

Tre stjärnor och lika många musikstilar möts i låten Shine on like a Star – Det är en internationell låt – riktig global music – om världen idag där tre artister med helt olika stilar möts i en salig blandning.
Låten är ett mångkulturellt projekt där Dogge Doggelito rappar, den svensk-libanesiska artisten Therese Neaime sjunger på engelska och Hurnermend Diylar sjunger på kurdiska och spelar Buzuq.

– Vi tänkte på alla falska nyheter, troll, hot och hat i sociala medier när vi skrev låten. Den handlar om hur alla vill styra dig och påverka dig och att det är dags att tänka själv och Shine on like a star, säger Therese Neaime.
– Låten är som mosaiken av mångfald i Sverige. De olika musikstilarna berikar varandra och ger ett vackrare resultat – på samma sätt som att en färg är fin, men flera färger gör en hel regnbåge, säger Hurnermend Dilyar.

Hurnermend Dilyar är en internationellt erkänd kurdisk-svensk sångare och musiker som turnerar världen över. Han har släppt fem egna plattor och är även är sångare och musiker i George Graham Orchestra. Han arbetar för integration i samarbete med David DJ Maytan.

Therése Neaimé är artist och skådespelare med svenska och libanesiska rötter. Hon har gett ut tre skivor två EPs och har turnerat världen över. Hon har nått stora framgångar i mellanöstern såväl som i USA och Europa. Hon föreläser om utanförskap och att ha ett ben i två kultur.

Dogge Doggelito (Douglas León) är artist, skådespelare och författare med svenska och venezuelanska rötter. Han är före detta medlem och frontfigur i The Latin Kings och har även gett ut fyra soloplattor. Han arbetar sedan mitten av 1990-talet mot utanförskap och rasism och föreläser om mångfald och integration.

Shine like a Star framförs på Orminge Karneval fredag 24 maj kl. 19:00