Välkommen

24 februari kl. 10:59

Lyssna på musiken här! ♫♪


Pandemi, brand och krig

Orminge Karneval 2022. Det skulle kunna finnas många anledningar till att åter igen ställa in årets karneval. Men, trots pandemin, branden i Boo Folkets Hus och det fruktansvärda kriget i Ukraina, så väljer vi nu istället att genomföra en Parad för fred och frihet!

Vi i Boo Folkets Hus har förstått att många barn och ungdomar är oroliga över händelseutvecklingen i vår närhet. Vi tycker därför att det är viktigt att vi tillsammans manifesterar vikten av fred och frihet. Därför har vi valt att slopa det planerade temat ”Glitter och Glamour” och istället genomföra en parad på temat ”Fred och frihet!”. 

Karnevalståget

 

Paraden i år kommer inte att innehålla stor orkesterunderhållning.

Däremot sätter vi ihop en spotifylista som man kan ladda ner och koppla upp mot medhavd högtalare. Denna lista länkar vi här på hemsidan så fort den är klar. Självklart kan man klä upp sig till egen tolkning av temat ”Fred och frihet” men det är ingen tävling runt det momentet i år.

 


Välkomna den 20-21 maj 2022

 

Fredag och lördag den 20-21 maj, presenterar vi årets arrangemang som kommer att hållas i Centrala Parken och Orminge Centrum.

Paraden blir en manifestation för fred och frihet, och vi kommer också att ha med några av de uppskattade inslagen såsom tivoli, knallar, foodtrucks, prova-på-aktiviteter och ett scenprogram.

På den här sidan håller vi er uppdaterade gällande programmet och arrangemangsläget.


ÅRETS TEMA: Parad för fred och frihet!

 

Paraden går från Rödmyrans skola kl. 10.00 fredag den 20 maj 2022 (det går även att ansluta från Röda torget). Efter scenframträdande i centrala parken blir det ”Öppen scen”, där barnen själva har möjlighet att uppträda med en sång, dans eller annat uttryck.

Flaggtävlingen blir på temat ”fred och frihet”.  Bidraget för årets karnevalsflagga lämnas senast 29 april till Jessica Wilén, Edövägen 2, Boo Folkets Hus tillfälliga lokaler (gamla Vittraskolan, ingången till höger om Boo Vårdcentral)

Alla är välkomna att delta! Hjälp oss att sprida temat och inbjudan vidare.

Låt oss tillsammans verka för en värld i fred och frihet!

Mer information finns både här och på Facebook.


Kontakta gärna eric.malm@boofolketshus.se eller jessica.wilen@boofolketshus.se om ni har frågor